Error installing matplotlib

Hi I'm trying to install matplotlib in debian wheezy. But I get the
following error:
GotoBLAS : Architecture Initialization failed. No initialization function found.
I can't find anything useful in google.

You can find more details of my question in:
http://stackoverflow.com/questions/20058653/gotoblas-error-when-installing-matplotlib-with-pip-in-a-virtualenv-on-debian-whe

Thanks!

Hi I'm trying to install matplotlib in debian wheezy. But I get the
following error:
GotoBLAS : Architecture Initialization failed. No initialization function found.
I can't find anything useful in google.

Matplotlib doesn't know about blas directly, as far as I know, so my guess is that the error is actually coming from an attempt to import numpy.

Can you import and run numpy on the system in question?

Based on your link below, I suspect it is indeed a KVM problem; the error message suggests that GotoBLAS is trying to configure itself based on the architecture it is running on. Maybe the KVM VM is not identifying itself in a way that GotoBLAS recognizes.

Eric

···

On 2013/11/18 1:09 PM, Crist�bal Ganter wrote:

You can find more details of my question in:
http://stackoverflow.com/questions/20058653/gotoblas-error-when-installing-matplotlib-with-pip-in-a-virtualenv-on-debian-whe

Thanks!

Can you import and run numpy on the system in question?

No, I cant:

    >>> import numpy
    GotoBLAS : Architecture Initialization failed. No initialization
function found.

Thanks for the suggestion!